Читај ми!

Jovanović: Nije bilo izborne krađe

Nema nijedne ozbiljne činjenice koja potvrđuje da je u Srbiji organizovana navodna izborna krađa, rekao lider koalicije "Preokret" Čedomir Jovanović i poručio lideru naprednjaka Tomislavu Nikoliću da prihvati rezultate izbora.

Lider Liberalno demokratske partije i koalicije "Preokret" Čedomir Jovanović izjavio je da nema nijedne ozbiljne činjenice koja potvrđuje da je u Srbiji organizovana navodna izborna krađa i poručio lideru naprednjaka Tomislavu Nikoliću da prihvati rezultate izbora.

"Čitav svoj život sam posvetio borbi za demokratiju zbog čega sam i danas dužan da je branim zalaganjem za red u zemlji i našim životima koji su važniji od ishoda izborne kampanje ili bilo kakve vlasti", rekao je Jovanović.

Jovanović je naveo da je koalicija "Preokret" pregledala i prihvatili rezultate glasanja, jer poštuje volju građana Srbije i da to isto očekuje i od Nikolića, "koji je zajedno sa liderom demokrata Borisom Tadićem u ovom trenutku najodgovorniji za stanje u zemlji".

"Kao kandidat za predsednika koji želi da vodi i predstavlja čitavu Srbiju, Nikolić je dužan da umesto destrukcije koja nas kroz njegovo osporavanje izbora vodi u međusobne obračune i totalni haos, društvu ponudi kampanju koja će nam omogućiti da posle 20. maja svi zajedno počnemo da radimo za srećnu zemlju", naglasio je Jovanović.

Zato, kako je rekao, prvo sa Tadićem, a zatim i svim drugim političkim akterima, Nikolić mora smiriti situaciju u zemlji i omogućiti građananima da izaberu svog predsednika na normalan način.

"Prvi korak u tome je prihvatanje rezultata svih izbora koji su održani u nedelju", zaključio je Jovanović.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво