Читај ми!

Beograd: Najviše mandata za DS

Lista "Izbor za bolji Beograd –Dragan Đilas" imaće u Skupštini Beograda 50 odbornika, dok će lista oko SNS-a imati 37 odborničkih mandata. U parlament ušli i SPS-PUPS-JS i DSS.

U trci za odbornička mesta u Skupštini grada Beograda lista "Izbor za bolji život – Dragan Đilas" osvojila je 35,18 odsto glasova, što znači da će u budućem gradskom parlamentu imati 50 odbornika, saopšteno je na konferenciji za novinare Gradske izborne komisije.

Kako je precizirao predsednik GIK-a Ivan Šebek, lista koalicije okupljene oko Srpske napredne stranke, koja je osvojila 25,72 odsto glasova, imaće 37 odborničkih mandata.

Treća je lista koalicije SPS-PUPS-JS koja je osvojila 9,14 odsto glasova, odnosno 13 mandata, dok je četvrta DSS sa 7,46 odsto glasova i deset osvojenih mandata, rekao je Šebek.

Uz napomenu da su podaci sa 97,78 odsto obrađenih biračkih mesta, predsednik GIK-a istakao je da je lista "Preokret" osvojila 4,64 odsto glasova, SRS 3,95 odsto, "Dveri" 3,58 odsto i URS 2,79 odsto i da su sve te opcije ostale bez mandata u gradskoj skupštini.

Sve ostale liste koje su učestvovale na izborima, a bilo ih je ukupno 16, osvojile su manje od jedan odsto glasova. Na izborima je glasalo 54,47 odsto građana, najveći odziv bio je u opštini Lazarevac – 66,7 odsto, a najmanji na Paliluli, 50,56 odsto.

Prema Šebekovim rečima, GIK je primio 41 prigovor i o njima će se izjasniti u roku od 48 sati od preuzimanja, odnosno na sutrašnjoj sednici.

Šebek je dodao i da preostala biračka mesta (2,22 odsto, odnosno 26 biračkih mesta) nisu mogla biti obrađena zbog grešaka u zapisnicima, navodeći da rezultati sa tih biračkih mesta ne mogu ništa da promene.

среда, 01. мај 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво