Читај ми!

SPS: Računajte na nas

Izlazim na izbore da pobedim i Tadića i Nikolića, rekao predsednički kandidat koalicije SPS-PUPS-JS Ivica Dačić. Ako ne želite da promašite, nemojte da glasate ni za demokrate ni za naprednjake, jer i jedni i drugi će u formiranju nove vlasti morati da računaju na nas, poručio Dačić.

Predsednički kandidat Ivica Dačić poručio je da "nema kompromisa" i da na izbore izlazi da pobedi i lidere demokrata i naprednjaka, Borisa Tadića i Tomislava Nikolića, i pozvao građane da glasaju za koaliciju SPS-PUPS-JS.

"Ako ne želite da promašite, nemojte da glasate ni za demokrate ni za naprednjake, jer i jedni i drugi će u formiranju nove vlasti morati da računaju na nas", poručio je Dačić osvrćući se na Nikolićevu izjavu da građani ne treba da rasipaju glasove.

Lider SPS-a je na predizbornom skupu u hali sportova u Pančevu ponovio da njemu "nije do vlasti", ali da želi da očuva dostojanstvo koalicije koju predvodi jer, kako kaže, ona ne postoji "da bi nekome služila, niti da bi bila nečiji privezak, već da sluša glas naroda".

"Tadić i Nikolić žele dvopartijski sistem, ali Srbija nije njihova prćija. Srbija je i mnogo veće vladare preživela, pa će i njih", naglasio je Dačić koji "ne vidi razliku u stavovima demokrata i naprednjaka, jer se i jedni i drugi zalažu za ulazak u EU po svaku cenu".

Dačić je dodao da je Tadić uvek iznosio takve stavove, ali da Nikolića "ne može da prepozna od kada je izašao iz Šešeljeve kože".

"Neka se okrenu svom biračkom telu, neka objasne gde je granica Srbije, neka kažu kakvu Vojvodinu žele, gde su crvene linije", poručio je Dačić koji tvrdi da njegova koalicija želi u EU samo ako je to u interesu Srbije i srpskog naroda.

Lider socijalista kaže da ne želi narodu da priča bajke i da se slika sa stranim zvaničnicima.

"Tadić je uspeo da bude i na maratonu i da se rukuje sa Angelom Merkel. Ne znam šta mu je gore. Ja sam ovde da se rukujem sa vama i da vam vratim nadu u Srbiju", rekao je Dačić okupljenim pristalicama i simpatizerima.

Osvrćući se na hapšenje zbog malverzacija oko privatizacije pančevačke Azotare, Dačić, koji je i ministar unutrašnjih poslova, poručio je da "radnicima i državi treba vratiti ono što je oteto" i da je to okosnica politike SPS-a koju će nastaviti i ubuduće.

"I svako ko narušava ustavni poredak zemlje biće uhapšen, jer ne može svako kome padne na pamet da pljune na Srbiju. Na isti način na koji britanski i mađarski premijer brane svoje zemlje i interese imamo pravo da branimo i mi. Dozvolite mi da barem toliko, ako ne i više i ja branim svoju zemlju", zaključio je Dačić.

Bajatović: Država pala na ispitu

Funkcioner SPS i kandidat koalicije SPS-PUPS-JS za premijera vojvođanske vlade Dušan Bajatović smatra da je država "pala na ispitu" socijalne pravde i privatizacije, za koju kaže da je bila "loša i lopovska" i da država sada treba da popravi ono što se može popraviti.

"Ima li ovde radnika Azotare? Jesam li vas nešto slagao? Radite li, proizvodite li, imate li plate? Hoćemo li da uradimo to i u Petrohemiji? Pa ako hoćete, morate da glasate na nas", rekao je Bajatović.

Prema njegovim rečima, politička elita u Srbiji uglavnom se bavi redistribucijom siromaštva umesto stvaranjem nacionalnog bogatstva i istakao da u svim oblastima koje su vodili ljudi iz koalicije situacija je bolja.

Bajatović je naglasio da Vojvođani dobro znaju da nema razlike između gladnog Srbina i Mađara, ali i ocenio da je "najgori Beograd bolji od svakog Beča i Budimpešte".

Na predizbornom skupu prisustvovalo je rukovodstvo i funkcioneri SPS-a, PUPS-a i JS-a, među kojima i predsednik PUPS Jovan Krkobabić, koji je rekao da su Pančevo i Južni Banat neopravdano zapstavljeni i da taj deo mora doživeti preporod,

Lider Jedinstvene Srbije i gradonačelnik Jagodine Dragan Marković pozvao je Pančevce da glasaju za tu koaliciju ukoliko žele da njihov grad barem malo bude kao Jagodina.

субота, 20. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво