Читај ми!

RIK proglasio Tadića za kandidata

Republička izborna komisija proglasila lidera DS-a Borisa Tadića za kandidata za predsednika Republike. U ime koalicije "Izbor za bolji život - Boris Tadić" predstavnici DS-a predali su RIK-u 27.606 potpisa podrške Tadićevoj kandidaturi.

Lidera DS-a Boris Tadić i zavanično je kandidat za predsednika Republike Srbije pošto je Republička izborna komisija proglasila njegovu kandidaturu. Predstavnici DS-a u ime koalicije "Izbor za bolji život - Boris Tadić" predali su RIK-u 27.606 potpisa podrške kandidaturi Borisa Tadića.

Predaji potpisa prisusutvovali su zamenik predsednika DS Dragan Đilas i potpredsednici stranke Dragan Šutanovac, Bojan Pajtić, Jelena Trivan i drugi predstavnici koalicije.

Nakon predaje potpisa, Đilas se obratio novinarima i izrazio uverenje da će građani Srbije na izborima 6. maja podržati politiku Borisa Tadića - politiku intergracija u EU, mira, bezbednosti, razvoja.

"Predali smo 27.606 potpisa građana za reizbor Borisa Tadića za predsednika Srbije. Zahvaljujući Tadićevoj odgovornoj odluci imaćemo opšte izbore 6. maja", rekao je Đilas.

On je podsetio da je Tadić bio predsednik Srbije osam godina.

"Većina građana svesna je šta je sve urađeno. Politika Borisa Tadića je politika integracije u Evropsku uniju, mira, bezbednosti, razvoja i uveren sam da će gradjani 6. maja dati podršku toj poltici", zaključio je Đilas.

Na pitanje novinara kako vidi šanse ostalih kandidata za predsednika Srbije i da li misli da postoji rizik od rasipanja glasova, on je odgoviro: "Ne bavim se time".

Kada bude utvrđena zbirna lista predsedničkih kandidata obaviće se žrebanje na osnovu zakonske procedure.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво