Scena Narodnog pozorišta – privilegija za glumce

Svečanim programom "Goreti vatrom Apolonovom", Narodno pozorište u Beogradu proslavilo je 151 godinu postojanja. Uz podsećanje na istorijat kuće, na velikoj sceni su uručene nagrade i priznanja svima koji su doprineli uspešnom radu nacionalnog teatra.

U Narodnom pozorištu danas je gorela Apolonova vatra. Upravnica Ivana Vujić je plamen posvetila svima koji stvaraju i prenose ga dalje.

"Zahvaljujem se beskrajno velikim umetnicima, zahvaljujem se beskrajno veličanstvenoj publici, zahvaljujem se svakom pojedinačnom čoveku, njegovoj dobroti i njegovom đavolu u njemu, klanjam im se i pokušaću, koliko god mogu, da služim", kaže Ivana Vujić.

Na sve uspehe, nagrade, gostovanja od Vranja, preko Čačka do Kolumbije, Beča, Berlina, drame, baleta i opere, podsetila je svečanost u Narodnom pozorištu. U publici i na sceni laureati, ali ne svi.

Odsutan zbog obaveza i Nenad Jezdić, dobitnik nagrade "Raša Plaović" za ulogu gazda Marka u "Nečistoj krvi". Prisutna – velika Radmila Živković.

"Kad ulazim na taj službeni ulaz imam taj osećaj 'zašto bre sad?' Međutim, kako uđem, taj osećaj ko je sve ovde bio, ko je sve stajao na ovoj sceni, ko je sve živeo na ovoj sceni, tu privilegiju koju ja imam, to je veličanstveno", kaže glumica Radmila Živković.

Dobitnica Nagrade Narodnog pozorišta Tatjana Tatić ističe da je najveća čast igrati u ovakvom pozorištu i baviti se ovakvom profesijom.

Planovi Narodnog pozorišta se umnožavaju, između ostalog, da bude dobar domaćin, ove subote Hrvatskom narodnom kazalištu, koje posle 38 godina stiže sa predstavom "Ciganin, ali najljepši'".

broj komentara 0 pošalji komentar