Drama o Kraljeviću Marku otkrila njegovu neočekivanu osobinu

Premijerom "Srce u junaka Kraljevića Marka" Jordana Cvetanovića u režiji Juga Radivojevića, Malo pozorište "Duško Radović" obeležilo je ulazak u osmu deceniju postojanja.

Praizvedbom drame o Kraljeviću Marku koja do sada nije ispričana, mlada publika, kroz tananost i nežnost, upoznaje još jednu neočekivanu osobinu epskog junaka.

Pisac Jordan Cvetanović ističe da je Kraljević Marko višeslojna ličnost.

"Znači nije sami prosti ratnik, nego ima jaka osećanja za koja se bori. I zapravo jak čovek je onaj koji voli", kaže Cvetanović.

Ljudi su svakodnevno u svojim životima deo priče Kraljevića Marka, boreći se da pobede svoje Muse Kesedžije i zadobiju srce voljenog bića.

Glumac Bogdan Bogdanović kaže da je Marko i dalje junak, borac za pravdu i za ljubav.

"Samo je malo pometen time što mu se desilo. Možda je lakše nekada boriti se sa velikim nevoljama i nedaćama i svime nego sa zaljubljenošću", smatra Bogdanović.

Katarina Dimitrijević smatra da lik devojke koju glumi odstupa od stereotipa i da se zbog toga dopala Kraljeviću Marku.

"Verovatno je oko njega bilo mnogo nekih devojaka, ali je ova za njega bila tako egzotična da ga je upravo to i privuklo", napominje Dimitrijevićeva.

Saradnja sa velikim centrima kulture Evrope i značajnim rediteljskim imenima strategija je pozorišta na obodu Tašmajdana.

Aleksandar Nikolić, v. d. direktora pozorišta kaže da se u vizuelnom smislu, kao i u smislu estetike, gledaocu mora ponuditi nešto novo i atraktivno, nešto po čemu će jubilarna sezona biti prepoznatljiva.

Malo pozorište "Duško Radović zagazilo je u osmu deceniju, ali i dalje je kuća gde se najlepše mašta, sanja i raste.

broj komentara 0 pošalji komentar