Glavne nagrade Zoranovih dana Šerbedžiji i predstavi „Sjećaš li se Doli Bel“

Za najboljeg glumca 28. Zoranovih dana proglašen je Rade Šerbedžija, a najbolja predstava po izboru publike je „Sjećaš li se Doli Bel“. Nagrada za vizuelni identitet „Krstomir Milovanović“ dodeljena predstavi „Ko se boji Virdžinije Vulf“, dok je najbolja predstava 2. Festivala malih pozorišnih formi „Krojecerova sonata“ u izvođenju Vlada Keroševića.

Žiri 28.Festivala „Dani Zorana Radmilovića“ u sastavu: Nebojša Bradić (predsednik), Duško Ljuština (član), dr Miroslav Radonjić (član), doneo je odluku da nagradu za najbolje glumačko ostvarenje na Festivalu dodeli Radetu Šerbedžiji za ulogu Džordža u predstavi Ko se boji Virdžinije Vulf po tekstu Edvarda Olbija u režiji Lenke Udovički i produkciji Kazališta "Ulisses" iz Zagreba i Beogradskog dramskog pozorišta.

„Virtouzna i suptilna, pročišćena do suštine, glumačka igra Radeta Šerbedžije duboko promišlja društvo i svet u kome živimo i umiremo“, navodi se u obrazloženju.

Žiri u istom sastavu doneo je odluku da nagradu za vizuelni identitet „Krstomir Milovanović“ dodeli predstavi Ko se boji Virdžinije Vulf.

„Scenografija Stefano Katunara i kostimi Bjanke Adžić Ursulov pružili su pravi umetnički doživljaj, dali preciznu atmosferu za odličnu predstavu Ko se boji Virdžinije Vulf“, naveo je žiri.

Najbolja predstava po izboru publike, sa prosečnom ocenom 9,54 je predstava Sjećaš li se Doli Bel, Abdulaha Sidrana, u režiji Kokana Mladenovića, a u izvođenju ansambla Kamernog teatra 55 iz Sarajeva.

Žiri 2. Festivala malih pozorišnih formi u sastavu: Ivan Bekjarev (predsednik), Spasoje Ž. Milovanović (član) i Nenad Novaković (član), jednoglasno je doneo odluku da za najbolju predstavu proglasi Krojcerovu sonatu u izvođenju Vlada Keroševića za intenzitet emocija i vanrednih kontrasta raspoloženja u tumačenju jednog od najznačajnijih likova svetske književnosti.

„Vlado Kerošević je svojom interpretacijom mračnog, diskutabilnog i kontroverznog Pozdniševa učinio da se pozorište u punom svom sjaju predstavi kao najznačajnija umetnost“, stoji u obrazloženju žirija.

Svečanost dodele nagrada je večeras u 20.00 časova u sali pozorišta. U čast nagrađenih, u nastavku programa biće odigrana predstava Brodolomke, Kazališta „Moruzgva“ iz Zagreba.

Ove godine još jedna predstava biće odigrana u čast nagrađenih – Kod kuće/Kabul, Narodnog pozorišta iz Beograda, u izvođenju Dušanke Stojanović Glid, od 18.00 časova u Centru za kulturu u Kotlujevcu.

broj komentara 0 pošalji komentar