"Borini pozorišni dani" ponovo na matičnoj sceni

Tradicionalni "Borini pozorišni dani" počinju večeras u Vranju. Posle osam godina, festival se ponovo vraća na matičnu, obnovljenu, scenu.

Festival počinje predstavom "Rodoljupci" Narodnog pozorišta u Beogradu.

Za 39. po redu festival odabrane su predstave koje su bile najbolje u proteklih nekoliko sezona u Srbiji.

Tokom šest festivalskih dana, u obnovljenoj zgradi pozorišta "Bora Stanković" gostovaće glumci iz Beograda, Novog Sada i Sombora.

Vranjski teatar je pripremio predstavu "Nečista krv" koja je u utorak premijerno prikazana na svečanom otvaranju obnovljene zgrade.

"Jako je dobro da je vranjski ansambl u prilici da oseti, a vranjska publika da vidi forme koje su aktuelne, ne samo u srpskim pozorištima, nego i generalno u evropskim, ističe glumac pozorišta u Vranju Marko Petričević.

Direktor pozorišta "Bora Stanković" u Vranju Nenad Jović kaže da je festival do sada bio ograničen malom scenom.

"Jedan od osnovnih ciljeva nam je dovođenje kvalitetnih i ostvarenih reditelja koji će svojim radom i iskustvom dati određeni doprinos u radu pozorišta i odgovoriti na sve ambicije pozorišta. Na taj način bismo išli u korak sa savremenim trendovima u pozorišnom radu", ističe Jović.

Pripremljen je i prateći program - izložbe, monodrame na maloj sceni, stendap i promocije knjiga

Festival je revijalnog karaktera, a organizatori su najavili da će od sledeće godine ponovo biti takmičarskog karaktera.

broj komentara 0 pošalji komentar