Ko može da se prijavi na Master klas Marine Abramović

Još nekoliko dana je ostalo za prijavu na Master klas Marine Abramović, koji će se održati u sklopu retrospektivne izložbe "Čistač" u Muzeju savremene umetnosti u Beogradu. Odabrani mladi umetnici i studenti umetničkih fakulteta će u programu koji traje tri dana provesti vreme sa Marinom u umetničkom radu, istraživanju, učenju i upoznavanju sveta umetničkog performansa.

Konkurs je otvoren do 25. avgusta, rekla je, gostijući u Jutarnjem programu RTS-a, Slavica Pešić iz Muzeja savremene umetnosti. 

Istakla je da je važno da mladi umetnici koji se bave performansom i studenti prilože kratku biografiju ali i tri performansa koja će da dokumentuju video i foto materijalom.

Kako je rekla, kvalitet tog materijala nije važan, nego je bitno da se vidi performans. 

Selekciju će vršiti Marina Abramović i ona će mladim umetnicima preneti iskustvo i upoznati ih sa svetom performansa.  

Nakon što provedu vreme s njom, izabrani kandidati će dobiti sertifikat da su prošli njen Master klas.  

Govoreći o retrospektivnoj izložbi "Čistač", Slavica Pešić je rekla da je reč o velikoj evropskoj retrospektivi i da je Beograd sedmi grad u kojem se izložba postavlja. Ona obuhvata sve faze karijere Marine Abramović.  

Kako je navela, neke generacije ovde nikad nisu videle njene radove uživo a za mlađe je ona postala poznata kada je ušla u mejnstrim vode.  

Dodaje da je veliko interesovanje u zemlji i regionu, a Beograd će biti poslednja stanica izlože "Čistač". 

broj komentara 0 pošalji komentar