"RTS klub“ – poboljšanje beogradske kulturne krvne slike

U Radio Beogradu, zdanju koje decenijama baštini nacionalnu istoriju i kulturu, otvoren je "RTS klub“ – konferencijski, izlagački i promotivni centar Radio-televizije Srbije.

Ljubitelji kulture, umetnosti i književnosti će, na novom mestu susreta, u "RTS klubu“, moći da prelistaju knjige u izdanju RTS-a, slušaju muziku i odaberu neki od kompakt-diskova iz bogate produkcije PGP-a.

Galerijski prostor kluba otvoren je izložbom pod nazivom "Mozaik jedne epohe“. Reč je o istoriji Radio Beograda, dugoj skoro jedan vek.

RTS Klub je otvorio ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević.

"Ovo je jako lep i važan dan za kulturu u Beogradu i za istoriju Javnog servisa. Mislim da će ovo biti dobra prilika da se građani Srbije, na prvom mestu Beograđani, njima je to blizu, a onda potom, i svi ostali, upoznaju sa bogatom istorijom radija i televizije u Srbiji, koja je u velikoj meri istorija našeg društva, koje je prolazilo kroz razne epohe. Ova istorija pokazuje da je razvoj, na prvom mestu radija, iz kojeg je kasnije proistekla televizija, bila u korak sa najsavremenijim dostignućima epohe u to vreme", rekao je ministar Vukosavljević. 

Vukosavljević je dodao da galerijski i konferencijski prostor Kluba predstavljaju poboljšanje krvne slike kulturnog prostora Beograda.

"Mislim da Javni servis ovim gestom i ovim postupkom, ovim prostorom i budućnošću ovog prostora, ima razloga da se ponosi“, istakao je Vukosavljević.

broj komentara 1 pošalji komentar
(sreda, 21. avg 2019, 13:34) - anonymous [neregistrovani]

Честитамо

Министар би могао да припомогне и да се у будућности обнови зграда Радио Београда јер је заштитни знак РТСа.
Министар Вукосављевић би могао да крене са агенди у вези заштите и развоја ћириличне културе у јавној комуникацији, прво да почне од државних органа и установа које масовно крше закон, користе латинизација у комуникацији, табле са називима на зградама су латиничне,саобраћајни знаци латинични...
На друштвеним мрежама хаос..
Убедите ред да преовладава коришћење ћирилицом,финансирајте ћириличне пројекте сем у изузецима и по потреби.
Штампање литературе на ћирилици, превођење стране литературе и стручних књига...Имате добре примере кад је годишњи Пољопривредни дневник-саветник, штампан доминантно на ћирилици и сл.