Premijera predstave "Selastina" u Budvi

U Budvi se do 30. avgusta održava festival Grad teatar koji je dobrim delom ispunjen umetničkim ostvarenjima iz Srbije. Sinoć je premijerno izvedena predstava "Selestina" u režiji Milana Neškovića.

"Lečiti srce zabavljajući razum" moto je 33. festivala Grad teatar Budva koji će do kraja avgusta biti ispunjen bogatim i raznovrsnim pozorišnim, likovnim, književnim i muzičkim programom.

"Svake godine imamo neku ideju oko koje okupljamo programe i ove godine je to bila tema mesta umetnosti u svetu koji je prepun surovosti. Dakle umetnost u svetu otuđenja, u svetu velike grubosti", kaže Milena Lubarda Marović, direktorka Festivala.

Grad teatar i muzički program je 4.jula otvorio Big bend RTS-a, posvetom svom nekadašnjem članu, Budvaninu Mimu Mitroviću. Centralni događaj festivala je premijera predstave "Selestina", koja je u režiji Milana Neškovića nastala u koprodukciji festivala Grad teatar Budva i Jugoslovenskog dramskog pozorišta. U naslovnoj ulozi Nataša Ninković. 

"Ona se meni mnogo sviđa zato što ona ne krije da je nešto drugo i sa takvim ljudima je najlakše na neki način. Ona stoji iza toga što ona jeste", kaže Ninkovićeva.

Predstava "Selestina" će do 21.jula biti izvođena na ovoj sceni a zatim sledi takođe bogat i zanimljiv program koji će 30. avgusta zatvoriti gostovanje predstave Ateljea 212 "Petrijin venac" i "Režim ljubavi".

broj komentara 0 pošalji komentar