Radovi diplomaca u Muzeju primenjene umetnosti

Tradicionalno u julu u Muzeju primenjene umetnosti radovi studenata završne godine Fakulteta primenjenih umetnosti. Izloženi umetnički radovi predstavljaju različite oblasti sva tri studijska programa - primenjenu umetnost, dizajn i konzervaciju i restauraciju.

Aktuelnom postavkom "DIPLOMA 2019" dominira mnogostrukost interesovanja, zrelost izraza, znanje, veština i talenat.

Predstavlja nam se 71. generacija koja završava ovu uglednu umetničku školu. Studenti Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu su uspešni, kreativni i delotvorni uprkos svemu.

Celokupna realnost je trenutno za naše profesije izazovna, zahtevna, teška, ocenjuje dekan fakulteta Daniela Fulgosi.

Jednostavna, pročišćena, bogata, organizovana na tri nivoa postavka diplomaca Fakulteta primenjenih umetnosti najbolja je reprezentacija te institucije.

"To je prosto najbolja prilika da se vide varijacije na temu svega što je urađeno", ističe prodekan FPU Ljubica Jocić Knežević.

"Mislim da je dosta značajno za početak našeg profesuionalnog razvoja. Na industrijskom dizajnu smo stekli dosta iskustva u radionici, kreativnog mišljenja uz pomoć dizajna i kreativnosti", kaže student FPU Milena Stanimirović.

"Toliki trud te četiri godine lepo je skockati, lep osećaj u velikom prostoru", ističe student Uroš Ogrizović.

"DIPLOMA 2019", najbolji radovi studenata završne godine Fakulteta primenjene umetnosti, može se pogledati u Muzeju primenjene umetnosti do 27. jula.

broj komentara 0 pošalji komentar