Nagrada emisiji Radio Beograda 2 o pesmi na grobu Marlen Ditrih

Emisija "Lili Marlene – Serbian Cutting" novinara Radio Beograda 2 Snežane Ristić i Radonje Leposavića osvojila je GRAN PRI, u kategoriji kratke forme, najveću nagradu na prestižnom međunarodnom radio festivalu "Gran pri Nova" u Bukureštu.

To je druga velika međunarodna nagrada za tu emisiju, koja govori o sudbini pesme "Lili Marlen" i beogradskom umetniku Branku Miliskoviću, koji ju je, fasciniran njenim fenomenom, transponovao u sopstveni zaštitni projekat i otpevao pre dve godine na grobu Marlen Ditrih u Berlinu.

Autorski tandem Ristić - Leposavić osvojio je prošlog meseca za tu emisiju i treću nagradu na radijskom festivalu "Pri Marulić" na Hvaru.

Festival "Pri Nova" u Bukureštu održan je ove godine sedmi put, u organizaciji rumunskog radija i pripada "A" kategoriji najznačajnijih radijskih festivala.

O pobednicima je odlučivao međunarodni žiri u sastavu Aleksandra Plank (Francuska), Akim Mogaj (Nigerija), Matijas Kalmejer (Norveška), Ilinka Stihi (Rumunija) i Jasna Mesarić (Hrvatska).

Emisija "Glasovi - stilske vežbe" autorskog tandema Ristić - Leposavić osvojila je pre dve godine na istom festivalu treću nagradu. 

Emisiju o Lili Marlen možete čuti na stranici Radio Beograda 2. 

broj komentara 1 pošalji komentar
(subota, 08. jun 2019, 14:21) - anonymous [neregistrovani]

Severni pol

Kakva sramna nagrada za srpske predstavnike za delo o fašističkom nacističkom idolu