Umetnička borba za prestižne Sterijine nagrade

Besedom glumice Svetlane Bojković, dobitnice Sterijine nagrade za naročite zasluge, u Novom Sadu će svečano biti otvoreno 64. Sterijino pozorje.

Umetnička borba za prestižne Sterijine nagrade, od večeras u Novom Sadu. U takmičarskoj selekciji je osam predstava po izboru selektora dramaturga Svetislava Jovanova.

Pozorišta iz Srbije, Nemačke, Republike Srpske i Crne gore izvode komade Dragoslava Mihailovića, Jovana Sterije Popovića, Tanje Šljivar, Nebojše Romčevića, Ljubomira Simovića, Vide Ognjenović, Andraša Urbana, Maje Pelević.

"Imaćemo priliku da vidimo i savremeni domaći tekst i ono što jeste preispitivanje klasike, videćemo zanimljive, inventivne maštovite režije. Jedna takva selekcija bi trebalo da bude slika onoga što se dešava u našem pozorištu", kaže Miroslav Radonjić, direktor Sterijinog pozorja.

Prema njegovim rečima, Pozorje iz godine u godinu podiže lestvicu, podiže kriterijume, ali Sterijino pozorje kao festival ne može da bude bolje od onoga što je ponuda. 

Uz predstave u glavnom programu, koje na autentičan način istražuju žensku emancipaciju, na Sterijinom pozorju i predstave u selekciji Krugovi, Pozorje mladih, radionice i niz drugih programa. Poznato po kritikama i različitim reakcijama, da li je 64. Sterijino pozorje spremno za potencijalne skandale?

"Na jednom pozorišnom festivalu, moj prijatelj je rekao ako nema nekog skandala ili afere treba izrežirati, da dobijemo medijsku pažnju dodatno. Uvek je dobro kada ima komentara", rekao je Radonjić.

Sterijino pozorje u Novom Sadu održava se od 26. maja do 3. juna.

broj komentara 0 pošalji komentar