"Mačka na usijanom limenom krovu" treći put u BDP-u

Jedan od najdugovečnijih naslova u istoriji svetskog teatra ponovo se priprema u Beogradskom dramskom pozorištu. Počele su probe za "Mačku na usijanom limenom krovu", po treći put kod nas.

U prvoj izvedbi ove predstave ulogu Big Mame igrala je čuvena Ljiljana Krstić, dok je Ciga Jerinić bio Big Tata. Isti glumački par u drugoj izvedbi igrali su Tanja Lukjanova i Žarko Laušević, 90-ih godina.

Danica Maksinović je navela da se rediteljka Nataša Poplavska i ona nisu lično poznavale, a da ju je ona gledala dok je nastupala u "Zoni Zamfirovoj", igrajući tetka Doku.

"Beskrajno sam joj zahvalna što je u meni videla Big Mamu", rekala je Danica.

Drago joj je što su mladi sa žarom krenuli u spremanje predstave. 

"Napravićemo jedan novi pristup, mislim da smo svi mi na jednom limenom usijanom krovu, ne samo mačka", istakla je Maksimovićeva. 

Predstava se igra u današnje vreme i prilagođavaju se svim manjkavostima i uloga i likova.

Premijera se igra 14. juna, a zatim se i igra pet večeri zaredom.

"Drugačije je kad se ne čeka na prvu reprizu desetak dana. Kad se dobro spremimo onda to želimo i da pokažemo", rekla je Danica. 

Scena će da bude sa tri zida, potupuno čista, sva u belom. 

Navodi da je publika najbitnija i da je ona taj reper koji će reći koliko će predstava da živi.

"Ako ima odjeka u pubilici, nama kritičari nisu ni neophodni", navodi Danica.

Svoje iskustvo želi da prenese na mlade. Međutim, nekada se i izvini kada mladi glumci ne prihvate njenu kritiku, ali ima i onih koji to traže i zahvaljuju se.

U predstavi nastupaju još i Stefan Radonjić, Bodan Ćusić, Milica Milša, Miki Damjanović, Milan Čučilović i Ivana Panzalović,

broj komentara 0 pošalji komentar