Bogata praznična ponuda sa kulturne trpeze

Praznici su prilika da se sa porodicom provede vreme i uživa u kvalitetnim kulturnim sadržajima. Muzeji su otvoreni prema redovnom radnom vremenu, a neki su pripremili posebne sadržaje.

U Narodnom muzeju u Beogradu očekuju veliki broj posetilaca tokom praznika i za vikend. Organizovana su stručna vođenja kroz stalnu postavku i izložbu ''Berninijeva škola i rimski barok'', a može se saznati nešto više i o mumiji egipatskog sveštenika Nesmina, poznatijoj kao Beogradska mumija.

Lidija Ham Milovanović iz Narodnog muzej u Beogradu ističe da je poseta toj kulturnoj instituciji prilika da se upozna nešto od nacionalne kulturne baštine, kao i izbor iz fonda evropskog slikarstva i umetnosti od 14. do 20. veka.

U Muzeju afričke umetnosti radionice za sve generacije, a aktuelna izložba ''Poetika svakodnevice'' pruža uvid u život stanovnika istočne Afrike.

''Danas zahvaljujući društvenim mrežama, poput Instagrama, milioni ljudi u Africi svakog dana predstavljaju fotografije o svom životu – ko su, kakve su im lične priče i društvo iz kog potiču. To je najveća globalna revolucija, a naročito u Africi, jer je nose mladi ljudi'', navodi fotograf i kustos izložbe Edvard Ešvalu.

Muzej Macura u Novim Banovcima na obali Dunava, otvorio je novu sezonu. Stalna postavka je dopunjena slikama Josipe Pepe Pašćan, radovima stranih umetnika i umetnika mlađe generacije.

broj komentara 0 pošalji komentar