Četvrt veka "Ljubavnog pisma"

Rekord predstave ''Buba u uhu'', koja se u Jugoslovenskom dramskom pozorištu izvodila više od 40 godina, teško da će biti oboren, ali predstava ''Ljubavno pismo'' u Ateljeu 212, na dobrom je putu sa 25 godina izvođenja. Do sada su imali 150 hiljada gledalaca, a karte su uvek rasprodate.

Iako su mislili da neće živeti dugo, ''Ljubavno pismo'' je preživelo četvrt veka, trudnoću Dubravke Mijatović i nameru jednog upravnika da ga skine s repertoara.

Čuvena četvorka - Gorica Popović, Tanja Bošković, Miki Krstović i Bane Zeremski, u istim kostimima, već 25 godina hara velikom scenom.

"Izračunali smo 42 dana i noći neprekidno smo igrali ''Ljubavno pismo''. S obzirom da je ono od sat i pedeset minuta koliko je bilo na premijeri, u spidu ludom, izašao sada na tri sata. Mi sada igramo tri sata", ističe glumica Tanja Bošković.

Gorica Popović kaže da je predstava od prvog trenutka bila fenomenalno prihvaćena od publike, ali ne i od kritike.

Komad su, na trećoj godini dramaturgije, napisali Zoran Bačić i Zlatan Fazlagić. Priču o komšijskim, kumovskim, dozvoljenim i nedozvoljenim ljubavnim vezama, režirao je Branko Kičić.

"Kad vidite ovaj dekor, ne morate apslolutno ništa da razmišljate o tekstu, da li znate, ne znate, to je već kodirano u našim glavama", ističe Gorica Popović.

Tanja Popović smatra da ta predstava jeste na tragu onoga što je nekada bio "Radovan", što su bile Ateljeove predstave na potpuno poseban način.

"Mislim da je to jako lepo i da je dragoceno i da to treba čuvati", objašnjava Boškovićeva.

''Ljubavno pismo'', smatraju glumci, treba čuvati, zbog publike i zbog mladog ansambla, da osete stari duh Ateljea 212 i pravu radost pozorišne igre.

broj komentara 0 pošalji komentar