Slike velikog formata Đorđa Stanojevića u Galeriji Progres

Izložba slika velikog formata "Slikati prirodom", jednog od najznačajnijih savremenih srpskih autora prof. Đorđa Stanojevića, biće otvorena u sredu u 20 časova u Galeriji PROGRES, Knez Mihailova 27.

Jedinstveni odnos prirode, umetnosti i čoveka prikazan na platnu oslikava Stanojevićevo opredeljenje – da stvara umetnost u harmoniji sa životom prirode.

"Proces nastanka umetničkog dela poistovećuje se sa prirodnim procesom, stvarajući jedan potpuno novi kulturni model i identičan je prirodnom procesu nastanka života – nepredvidiv je i posledica je velikog truda", ističe slikar.

Otvaranje izložbe "Slikati prirodom" biće upotpunjeno muzičkim bravurama pijaniste Nikole Kašaša, kao i pijaniste Ivana Aleksijevića.

Ova izložba označiće i početak rada nove kulturno-umetničke inicijative Kvart Belgrade Waterfront, čiji će likovni segment biti realizovan u saradnji sa galerijom Štab i galerijom Prozor.

Ova inicijativa podržava razvoj domaćeg stvaralaštva i kreativne produkcije. Pored umetničkih konkursa, program će obuhvatiti saradnju sa etabliranim, ali i umetnicima u usponu, u vidu umetničkih konkursa, izložbi, skulpturnih prikaza, koncerata, pozorišnih predstava, modnih revija i radionica.

Program će okupljati slikare, dizajnere, muzičare, glumce, plesače i brojne druge umetnike i inovatore.

Izložba će trajati do 14. maja, a posetioci će moći da je pogledaju svakog radnog dana i subotom od 9 do 21 sat, kao i nedeljom od 10 do 18 sati.

broj komentara 0 pošalji komentar