Otvorena izložba "Sinestezija" Nemanje Dragojlovića

U Galeriji Singidunum otvorena je izložba Nemanje Dragojlovića "Sinestezija". Trideset izloženih muzičkih omota deo su višegodišnje saradnje s najvećom svetskom distributerskom kućom iz Londona.

Saradnja sa "Prodjuser Lupsom" počela je pre osam godina, kada je njegov rad na internetu zapazio dizajner iz Londona. Umetnik traga za bojom zvuka, oblikom ritma i formom melodije. Čuvajući muzički sadržaj, sve uobličava u dizajnersku formu.

"Ja dobijem uzorak te muzike, naziv albuma i na osnovu toga, moje je da kreiram vizuelno rešenje koje će najbolje opisati to što se nalazi u tom albumu", objašnjava autor Nemanja Dragojlović.

Kada stigne muzički materijal Dragojlović prvo razmišlja o tome kakava je atmosfera, ritam i tek tada muziku prevodi u u jedan vizuelni jezik.

Na Filološko - umetničkom fakultetu u Kragujevcu, Nemanja Dragojlović na odseku primanjene umetnosti studente uči o suštini grafičkog dizajna.

"Najvažnije je da spojite estetsko i komunikacijsko, znači da kroz estetiku plasirate i poruku. Da se ne zadržite samo na estetskom već da taj vaš rad ima neku suštinu neku formu", naglašava Dragojlović.

Mini-uređaj za slušanje namenjen je publici da proceni da li je umetnik odgovorio radom na zadatu muziku. Izložba "Sinestezija" u galeriji Singidunumu otvorena je do 22. aprila.

broj komentara 0 pošalji komentar