Sombor, nema više razloga za štrajk glumaca

Na današnjem sastanku predstavnika Štrajkačkog odbora Narodnog pozorišta Sombor sa predstavnicima osnivača, kome je prisustvovao i predsednik Saveza samostalnih sindikata Grada Sombora, uvaženi su štrajkački zahtevi, te su prestali razlozi za najavljeni štrajk upozorenja, piše u saopštenju Glumačkog ansambla NP u Somboru.

Pregovarači su se saglasili da se u toku dana održi sednica Upravnog odbora Narodnog pozorišta Sombor na kojoj će biti doneta Odluka o raspisivanju konkursa za izbor direktora Narodnog pozorišta Sombor, navodi se u saopštenju.

"O kandidatima za direktora somborskog pozorišta biće neophodno da se izjasne ansambl Pozorišta i esnafska udruženja: Savez dramskih umetnika Vojvodine i Udruženje dramskih umetnika Srbije, čija mišljenja će se uvažiti prilikom izbora kandidata za direktora", ističe se.

Na kraju saopštenja glumci Narodnog pozorišta u Somboru poručuju da su "uvažavanjem zahteva Štrajkačkog odbora Narodnog pozorišta Sombor, prestali razlozi za održavanje štrajka upozorenja, te će pozorište nastaviti sa redovnim aktivnostima".

broj komentara 2 pošalji komentar
(četvrtak, 28. mar 2019, 16:26) - anonymous Lala [neregistrovani]

@ Kolko vidim

Ako još dalje pogledaš ne pobediše nego se dogovoriše .

(četvrtak, 28. mar 2019, 16:16) - anonymous [neregistrovani]

Koliko vidim

Pobedise.