Koeljo i vlasnik "Lagune" u Barseloni

Slavni pisac Paulo Koeljo susreo se u Barseloni sa Dejanom Papićem, vlasnikom izdavačke kuće "Laguna", koja je jedan od najvećih izdavača njegovih romana u Evropi. Čuveni autor i vlasnik "Lagune" sastali su se na svečanoj proslava povodom 25 godina od osnivanja kuće "Sant Jordi Asociados", koja je zvanični i jedini zastupnik prava za knjige Paula Koelja.

Na proslavi su se okupili izdavači iz čitavog sveta kako bi, zajedno sa predstavnicima kompanije "Sant Jordi Asociados" i piscem, obeležili taj značajan jubilej.

Paulo Koeljo se smatra najuticajnijim savremenim piscem.

Njegova dela prodata su širom sveta u tiražu od preko 225 miliona primeraka, a objavljena su u 170 zemalja i prevedena na preko 80 jezika.

Koeljo je autor nekoliko naslova koji spadaju u najčitanije knjige našeg vremena, kao što su "Dnevnik jednog čarobnjaka" i "Alhemičar", koji su ga i učinili svetski poznatim.

Koeljo je autor i knjiga "Brida", "Veronika je odlučila da umre", "Jedanaest minuta", "Alef".

Dobitnik je brojnih prestižnih međunarodnih nagrada.

Paolo Koeljo je za člana Brazilske književne akademije izabran 2002. godine, a od 2007. godine je ambasador mira Ujedinjenih nacija.

Godine 2009. dodeljeno mu je priznanje Ginisove knjige rekorda za najprevođeniji roman ("Alhemičar"). Paolo Koeljo je i pisac koga prati najviše ljudi na društvenim mrežama.

broj komentara 0 pošalji komentar