Izložba radova polaznika radionice "Kamen i lom"

U Maloj galeriji ULUPUDS-a izloženi su radovi polaznika radionice mozaika "Kamen i lom", koja se po tradiciji održava u vreme trajanja međunarodne izložbe "Mozaik malog formata". Ova radionica okuplja polaznike različitog uzrasta, obrazovanja i umetničkog senzibiliteta.

Savladati osnove mozaika kao važne tehnike likovne umetnosti, nadograditi stečeno znanje ličnom kreativnošću, osnovni su ciljevi radionice "Kamen i lom". Polaznika je mnogo, a iskustva su im različita.

Milana Vujić Saulnier, sa još dve polaznice, imala je izložbu svojih mozaika u Srpskom kulturnom centru u Atlanti.

"Izložba se zvala ‘Dodir', spoj srpskih umetnika i umetnika iz Džordžije. Volim da radim u prirodnom kamenu. Ovo je vrlo kreativna radionica gde mogu da izrazim svoja osećanja, misli i kreativnost", kaže Milomirka Petrović Đokić, likovna umetnica i jedna od polaznica radionice.

Milana Vujić Saulnier ističe da je radionica bilo "neko čudno mesto".

"Desetak dana, dvadesetak žena sa čekićima u rukama, neprestano je radilo. Tolika kreativnost, mnogo truda i rada, to je fantastično", ističe Milana.

Raširiti kreativnu moć umetnosti sa onima koji umetnost vole i iznutra ih upoznati sa problemom savremenog mozaika, motiv je Petra Vujoševića, kreatora projekta "Kamen i lom".

"Da ljudi dođu, da, savladavši neke osnovne zanatske neophodne korake, već pokušaju da stupe u kontakt sa tim kreativnim. Da otkriju šta je zapravo kreacija i kako se dolazi do nje. To je nešto najvrednije u ovoj radionici. Nismo forsirali da bude veliki broj radova niti da se radi ne znam kakvo remek delo, nego da se pokuša taj intimni trenutak na neki način ostvariti", objašnjava Vujošević.

Polaznici su bili odrasli različitih zanimanja, studenti Šumarskog fakulteta i deca.

broj komentara 0 pošalji komentar