Na Sajmu knjiga uručene novinarske nagrade

Poslednjeg dana 63. Međunarodnog beogradskog sajma knjiga uručene su novinarske nagrade "Geopoetici" za najuspešnijeg izdavača i "Laguni" za najprofesionalniji odnos prema medijima.

Žirijem je predsedavao Dragan Bogutović (Večernje novosti), a članice su bile Meliha Pravdić (Radio Beograd), Marija Rajšić Miljević (RTS) i Tatjana Nježić (Blic).

"Potpuno svesni da živimo u vreme krika i slike i u društvu spektakla, u ovoj kući su beskompromisno, a ležerno, dostojanstveno i zanimljivo pokazivali i dokazivali da, ako nekom treba lepote i nad,e može ih naći u književnosti", navedeno je u obrazloženju za priznanje "Geopoetici".

Osnivač i glavni urednik "Geopoetike" Vladislav Bajac se, nakon što je primio Povelju i sliku "Blagovesti" iz ruku autorke Slobodanke Bobe Rakić Šefer, prisetio početaka "Geopoetike" pre ravno četvrt veka i izrazio zadovoljstvo što je ova kuća i posle svega ostala dosledna sebi.

U ime "Lagune", takođe u godini jubileja - 20 godina postojanja, sliku Dragana Stojkova primila je Tanja Vučković, PR najproduktivnije izdavačke kuće.

broj komentara 0 pošalji komentar