Obeležena 171 godina Galerije Matice srpske

Svečanom akademijom u Novom Sadu, Galerija matice srpske, jedna od najstarijih i najzaslužnijij institucija za očuvanje srpske kulture i tradicije, obeležila je večeras 171 godinu postojanja. Nakon sednice i svečane besede, galerija je tradiconalno uručila priznanje institucijama i pojedincima, koji su doprineli radu ove institucije. Priznanje su, između ostalih, dobile i kolege iz novosadskog dopisništva RTS-a.

Tijana Palkovljević Bugarski, upravnica Galerije Matice srpske navodi da se kroz izložbu može videti – neki novi način razmišljanja i razumevanja nacionalne istorije i kuture.

"Ove godine smo to posvetili jednoj novoj temi, jednoj novoj izložbi, a to su 'Slike velikih formata, svedočanstvo epohe'. Pokazali smo kako o nacionalnoj istoriji, nacionalnoj kulturi može na drugačiji način da se promišlja, kroz slike velikih dimenzija, ali velikih tema i velikih umetnika. Sa druge strane zahvalili smo se svima onima koji su učestvovali sa nama u našem radu", objašnjava Palkovljević Bugarski.

broj komentara 0 pošalji komentar