Odabrani srpski pisci za kabinet predsednika Egipta

Ambasador Arapske Republike Egipat u Srbiji dobio je od ministra kulture zbirku knjiga odabranih srpskih autora za novi Kabinet predsednika u Kairu, uzvrativši na to knjigama za renomirane biblioteke Srbije.

Ambasador Arapske Republike Egipat u Srbiji Amr al-Guvejli bio je domaćin ceremonije održžane u čast Vladana Vukosavljevića, ministra kulture i informisanja, zbog zahvalnosti za doprinos zbirke knjiga od strane Narodna biblioteka Srbije, Univerzitetska biblioteka "Svetozar Marković" i Srpska akademija nauka i umetnosti i koje će biti prikazane u srpskom paviljonu Međunarodne biblioteke Kabineta predsednika u novoj administrativnoj prestonici Egipta.

Srpski ministar kulture, Vladan Vukosavljević, izrazio je svoje zadovoljstvo što će srpska kultura biti predstavljena u Međunarodnoj biblioteci Kabineta predsednika, trenutno u izgradnji u novoj administrativnoj prestonici Egipta, u paviljonu posvećenom srpskoj knjižževnosti i autorima, saopštilo je resorno ministarstvo.

"Nedavno smo bili svedoci upečatljivog ožživljavanja kulturnih aktivnosti koje su još više zbližžile srpski i egipatski narod", pozivajući se na svoje prisustvo kao počasni gost na proslavi Egipatskog meseca kulture u julu ove godine.

Sa druge strane, ambasador Amr al-Guvejli je izjavio da mu je čast što je prisutnima predstavio knjigu, čiji je urednik, "Srbija kroz oči Egipta", koja obuhvata memoare prethodnih egipatskih ambasadora u Beogradu, kao i mišljenja i viđenja istaknutih osoba iz oblasti kulture.

Predstavio je 150 odabranih egipatskih dela koje je Generalni zavod za knjige u Egiptu, koji ove godine prvi put učestvuje na Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga, poklonio Narodnoj biblioteci Srbije, Univerzitetskoj biblioteci "Svetozar Marković" i SANU-u.

broj komentara 0 pošalji komentar