Apel Upravnog odbora da se razreše nesporazumi u Narodnom pozorištu

Upravni odbor Narodnog pozorišta pozvao je deo ansambla drame i ostale zaposlene, upravnika i smenjenog v.d. direktora Drame da u neposrednom kontaktu i mirnim putem razjasne sve nedoumice i otklone nesporazume.

Legitimnim će se smatrati jedino dogovor koji se postigne na zakonit i Statutom utvrđen način, piše u preporuci UO Narodnog pozorišta u Beogradu, objavljenoj na sajtu te kulturne ustanove.

Upravni odbor Narodnog pozorišta u Beogradu održao je sednicu i između ostalog konstatovao da je u trenutku održavanja sednice Željko Hubač preuzeo rešenje i ponudu upravnika i potpisao aneks ugovora o radu kojim se premešta na mesto dramaturga, kao i da je Jug Radivojević preuzeo rešenje i ponudu upravnika i potpisao ankes ugovora kojim se premešta na mesto direktora Drame Narodnog pozorišta.

Upravni odbor takođe konstatuje da je Jug Radivojević poslao mejl upravniku kojim za sada na pravni način nije odbio rešenje, ponudu upravnika i aneks ugovora kojim se postavlja na mesto direktora Drame Narodnog pozorišta u Beogradu.

Takođe, konstatovano je da su sve pravne radnje obavljene na zakonit i statutaran način i da nije doveden u pitanje umetnički profil i doseg dosadašnjih predstava Drame Narodnog pozorišta.

Pored toga, UO Narodnog pozorišta konstatovao je da je smenom v. d. direktora Drame Željka Hubača i imenovanjem, pa javnom ostavkom Radivojevića, došlo do nezadovoljstva dela ansambla Drame Narodnog pozorišta u Beogradu.

broj komentara 0 pošalji komentar