"Veliki odmor" za 69. rođendan pozorišta "Duško Radović"

Predstavom za mlade "Veliki odmor" Danice Nikolić, Malo pozorište “Duško Radović” obeležilo je 69 godina postojanja. Nastalo kao pozorište lutaka Narodne Republike Srbije, prvu premijeru "Pepeljuga", imalo je 23. oktobra 1949. godine u hotelu "Palas". Na Tašmajdanu je od 1968.

Šezdesetdeveti rođendan obeležio je "Veliki odmor", provokativna, društveno angažovana predstava za mlade koja budi svest o zajedništvu, prijateljstvu i načinu kako pobediti sve nivoe igre koja se zove život.

"Šest likova u predstavi se negde vraćaju u svoje detinjstvo. Neki od njih sa druge strane pokušavaju da se identifikuju sa ovim dobom u kome mi sada živimo i mi podižemo decu. Pokušavaju nekako da u svom stresu koji ih okružuje, porodičnom, poslovnom, nađu neki ventil", kaže rediteljka Olja Đorđević.

Glumac Bogdan Bogdanović ističe da je Saša mladi otac koji jako voli svoju decu i trudi se da u stvari provede što više vremena sa njima.

"Živimo u svetu u kome živimo i tu nam je nekako potrebno da izbacimo stres. Šest prijatelja imaju zanimljivu strategiju za to", objašnjava Bogdanović.

U četiri prethodne godine ansambl pozorišta Duško Radović imao je 22. premijere. Od 68. do 69. rođendana takođe se vredno radilo.

Direktor pozorišta Alek Rodić naglašava da je bilo šest uspešnih premijera.

"Sa nama su radila rediteljska imena kao što su, Ana Tomović, Nikita Milivojević, Snežana Trišić, Saša Gabrić. Imali smo zaista šest dobrih premijera. Imali smo i jako veliku posećenost, što je vrlo bitno da u ovim danima vratimo publiku i mi smo to u Radoviću uspeli", navodi Rodić.

Po tradiciji najvrednijima i najkreativnijima su uručene godišnje nagrade.

 

broj komentara 0 pošalji komentar