Dodeljene nagrade na festivalu Dani Zorana Radmilovića

Nagradu "Zoran Radmilović" na istoimenom 27. pozorišnom festivalu u Zaječaru dobio je Borko Perić, glumac satiričnog kazališta “Kerempuh“ iz Zagreba za ulogu Vjekoslava Kralja u predstavi "Ustav Republike Hrvatske".

Borko Perić ističe da je srećan i radostan što su odigrali predstavu na festivalu i da je ona dobro prihvaćena.

"Naravno da je to poseban onda osećaj kada se vratite na festival još i po nagradu, iako je već sama izvedba sa predivnom publikom ovde u Zaječaru bila nagrada sama po sebi", naglasio je Perić.

Stručni žiri, kojim je predsedavao Nebojša Bradić pozorišni reditelj, dodelio je i nagradu "Krstomir Milovanović" za najbolji vizuelni identitet predstave, a ona je pripala Narodnom pozorištu Republike Srpske iz Banjaluke za komad "Naši dani".

Prema glasovima publike, sveukupno najbolja predstava na Zoranovim danima je "Balkanski špijun" Narodnog pozorišta iz Beograda.

Žiri festivala malih komada, kojim je predsedavao glumac Ivan Bekjarev, a koji je od ove godina novina na glumačkom festivalu u Zaječaru, dodelio je nagradu za najboljeg glumca Nebojši Dugaliću za monodramu "Ispovest Dimitrija Karamazova".

Specijalne nagrade dobili su glumac Vladimir Cvejić i kazalište "Moruzgva" iz Zagreba.

broj komentara 0 pošalji komentar