Svetislavu Basari i Bojanu Krivokapiću nagrada "Mirko Kovač"

Svetislav Basara dobio je nagradu "Mirko Kovač" za najbolju knjigu eseja, za "Pušači crvenog bana" u izdanju "Lagune", a Bojan Krivokapić nagrađen je u kategoriji najbolje delo mladog autora, za roman "Proleće se na put sprema" u izdanju "Red boksa".

Žiri u sastavu Vlaho Bogišić (predsednik žirija), Predrag Antonijević, Enver Kazaz, Borka Pavićević i Dragan Radulović istu nagradu za 2017. godinu dodelio je i za najbolji scenario za film "Kratki izlet" Igora Bezinovića i Anta Zlatka Stolice u produkciji "Studija Pangolin" iz Zagreba.

Najboljim romanom proglasio je "Me'med, crvena bandana i pahuljica" Semezdina Mehmedinovića u izdanju "Frakture" iz Zaprešića.

Nagrada "Mirko Kovač", koja se sastoji od 5.000 evra i povelje, dodeljena je četvrti put u okviru petih "Dana Mirka Kovača", u rovinjskom bioskopu "Gandusio".

Dodeljuje se za najbolji roman, za najbolju knjigu eseja ili publicističku knjigu, za najbolji scenario po snimljenom filmu i za najbolje delo mladoga autora, a u konkurenciji su dela objavljena ili prvi put prikazana na području Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Srbije.

broj komentara 0 pošalji komentar