Gimnazijsko pozorište iz Beograda gostuje u Gračanici

Amatersko pozorište Pete beogradske gimnazije gostuje na Kosovu i Metohiji, čime zvanično počinje saradnju sa Amaterskim pozorištem "Janićije Popović" iz Gračanice. Prvu predstavu "Zatvorski bluz" izveli su u Domu kulture u Gračanici.

"Glumim ženu koja je ubila supruga i treba da pokažem surovu stranu realnosti – moju grubu stranu ali i ranjivost žene koja to nije htela", objašnjava Katarina Stanimirović, glumica.

Poruka glumaca amatera Pete beogradske gimnazije glumcima amaterima u Gračanici je – da se što više bave umetnošću, jer će njome pobediti realnost, koja na Kosovu i Metohiji zna da bude surova.

Otuda i ideja povezivanja dva amaterska pozorišta, kroz projekat "Otvorena zavesa".

"Hteli smo da dođemo u Gračanicu da se družimo sa našom generacijom, sa generacijom mladih ljudi koji su ovde, da vidimo kako i u kojim uslovima žive. Očekujemo da oni uzvrate posetu Beogradu", navodi Zoran Rakić, upravnik "Teatra 5".

Tri predstave amaterskog pozorišta iz Beograda, biće uvertira za zajedničku predstavu sa pozorištem iz Gračanice.

"Nama ova saradnja sa 'Teatrom 5' znači. Pomaže nam da rastemo kao amatersko pozorište", ističe Aleksandar Gudžić iz pozorišne sekcija Doma kulture u Gračanici.

Amatersko pozorište "Teatar 5" izvešće danas predstave  "Buba u uhu" i "San smešnog čoveka" u Bogosloviji u Prizrenu.

broj komentara 1 pošalji komentar
(ponedeljak, 08. okt 2018, 23:17) - Dragica [neregistrovani]

Sve pohvale za Teatar 5

Svaka cast za Tetar 5,divni ste, otici i pruziti podrsku nasim ljudima na Kosovu hrabro