Izložba "Susreti" – preplitanje energije i osećanja autorke

U Maloj Galeriji ULUPUDS-a otvorena je izložba Mione Stefanović "Susreti". Sudari, podudarnosti, preklapanja i sjedinjavanja sa jedne, a razilaženja i razdvajanja sa druge strane predstavljena su u umetničkom izrazu autorke kroz crtež i skulpturu.

Serije crteža i skulptura čine susret unutrašnjih osećanja i umetničkog izražavanja kroz dva medijuma. Crteži i glina odnosno keramika, prepliću se kao susreti energija, životni tokovi, istraživanja. Vezu akvarela i skulptura čine morski talasi i čvorovi.

"Dopustila sam da u svom radu s jedne strane se vodim zakonom fizike, da puštam da zakon fizike radi za mene. Da mu dopuštam da skulpture same stvaraju određene forme dok im ja dodajem samo po neke male intervale, tj. moje lične impulse i male segmente na koje ja zapravo utičem", rekla je autorka izložbe Miona Stefanović.

Izloženi akvareli su većeg formata nego u dosadašnjim ciklusima. Linija u odnosu na površinu ima primat.

"Ta Mionina uzburkanost i dinamičnost sem u njenom temperamentu se tačno oslikava i na njenim crtežima. I to je ta dinamika linije, ali ovaj put, tj. na skulpturi u keramici, sa jako finim i nežnim detaljima, što se opet poklapa sa njenom ličnošću", kaže likovni umetnik Iva Brkić.

Pored keramike i crteža Miona Stefanović se bavi slikom, ilustracijom i fotografijom.

broj komentara 0 pošalji komentar