Radio Beograd 2 na "Mokranjčevim danima"

Ovogodišnji, 53. festival "Mokranjčevi dani" u Negotinu, jedna od najstarijih i najuglednijih muzičkih manifestacija u Srbiji, na tri svoja programa obeležiće 60. godišnjicu postojanja Radio Beograda 2.

U nedelju, 16. septembra u 14 časova u Mokranju, rodnom mestu Stevana Stojanovića Mokranjca, u čast 60 godina Radio Beograda 2, na programu je koncert "Niti tradicije", na kome nastupaju – Stefan Radovanović (dobitnik nagrade "Od zlata jabuka", za najizvornije muziciranje na 30. Saboru frulaša Srbije u Prislonici), KUD Mokranjac iz Mokranja i KUD Stevan Mokranjac iz Negotina. 

U okviru tribine "Radionica zvuka", prema istoimenoj seriji Dramskog programa Radio Beograda, u Mokranjčevoj rodnoj kući u Negotinu biće predstavljena dva radiofonska ostvarenja.

U utorak, 18. septembra u 12 sati, na programu je je radiofonska poema Ivane Stefanović "Veliki kamen" (nagrada "Pri Italija", 2017), o kojoj će pored autorke govoriti i muzikološkinja Ana Kotevska.

Poslednjeg dana festivala, u petak 21. septembra, biće predstavljeno i ostvarenje "Studenica - Dveri Svetog Save" autorke Tanje Radujević Suse, o kome će, osim autorke, govoriti Predrag Stamenković, urednik "Radionice zvuka".

broj komentara 0 pošalji komentar