Uži izbor za nagradu "Nikola Milošević"

Ukupno šest knjiga našlo se u užem izboru za ovogodišnju nagradu "Nikola Milošević", koju Radio Beograd 2 dodeljuje za najbolju knjigu u oblasti teorije književnosti i umetnosti, estetike i filozofije. Polovinom januara žiri će odabrati tri knjige koje će ući u najuži izbor.

U uži izbor naslova koji konkurišu za ovogodišnju nagradu žiri je uvrstio knjige: Raška Radovića "O prozračnosti, dubini i boji" u izdanju "Akademske knjige", Ilije Marića "Beleške o Kišu i filosofiji" u izdanju agencije za izdavaštvo "Bernar", Zoje Bojić "Antički istoriografi umetnosti i Kalistrat o skulpturi" u izdanju "Dosijea Studio".

Zatim, u užem izboru su i knjiga Slobodana Vladušića "Književnost i komentari" u izdanju "Službenog glasnika", Nikole Dedića "Između dela i predmeta" u izdanju Fakulteta za medije i komunikacije i Milana Orlića "Andrić, Crnjanski, Pekić" u izdanju agencije Mali Nemo.

U sastavu žirija su profesor dr Milo Lompar, profesor dr Iva Draškić Vićanović i profesor dr Dragan Prole (predsednik).

Odluku o šesnaestom dobitniku nagrade za najbolju knjigu u oblasti teorije književnosti i umetnosti, estetike i filozofije žiri će doneti na javnom zasedanju 25. januara.

Nagrada će biti uručena 9. februara, na dan kada je pre 60 godina osnovan Radio Beograd 2.

broj komentara 0 pošalji komentar