Počeo "Joakim Interfest"

Predstavom "Iluzije" Ustanove kulture "Vuk Stefanović Karadžić" iz Beograda, počeo je 12. "Joakim Interfest", u kragujevačkom Knjaževsko-srpskom teatru. Na festivalu, koji će trajati do 15. oktobra, u takmičarskom delu biće izvedeno osam predstava iz Poljske, Rusije, Rumunije, Bugarske, Hrvatske i Srbije.

Pored "Iluzija", na program su predstave, "Dva" Teatra "Korez" iz poljskih Katovica, "Sonet 66" pozorišta "Čiki Gergelj" iz Temišvara u Rumuniji, "Vojnici" Akademskog ruskog dramskog teatra "Joškar Ola", "Hipnoza jedne ljubavi" "Zvezdara teatra" iz Beograda, "Poslednja Freudova seansa" kazališta "Planet art" iz Zagreba i "Tartif", bugarskog Dramatično-kuklen teatra iz Vrapca.

U pratećem programu biće održana radionica "Pisati i ostati živ", koju vodi Đorđe Milosavljević, a biće predstavljen specijal Pozorišnog časopisa za kulturu i umetnost "Kod 21" u izdanju Šabačkog pozorišta.

Takođe, biće održana promocija knjige Zijaha Sokolovića "Glumac je glumac", "Veče u čast glumca", koje je posvećeno Radmili Živković i javno čitanje dramskog  teksta "Na tragu" koji je osvojio Nušićevu nagradu, autora Nikole Milojevića.

Selektor ovogodišnjeg "Joakim Interfesta" je direktor Bitef teatra Miloš Latinović, a u žiriju su glumica Radmila Živković, dramaturg Đorđe Milosavljević i rediteljka Slađana Kilibarda.

Poslednje festivalske večeri, u čast nagrađenih biće izvedena predstava "Slavna Flores" po tekstu Pitera Kviltera u režiji Đurđe Tešić.

broj komentara 0 pošalji komentar