Izložba "Bespredmetni svetovi" za Dan nenasilja

U Galeriji "Singidunum" otvorena je izložba "Bespredmetni svetovi" Gordane Tomić. Latice ruža na devetoj samostalnoj izložbi ove umetnice osim slika, simbolično su doprinele obeležavanju Međunarodnog dana nenasilja kome je izložba posvećena.

Gordana Tomić jedna je od retkih umetnica koja godinama proučava Dalekoistočnu zen kulturu, filozofiju i umetnost, pokušavajući da otkrije nedokučivu tajnu "umeća mira". U želji za opštim mirom posvetila se nenasilju.

"Nenasilje je ono što bi bila univerzalna poruka mira slobode i ljubavi. Trebalo bi da bude malo prisutnija kao tema ili kao događaj i onda bi bilo prisutno i kao realizovano", kaže Gordana Tomić, autorka izložbe.

"Nema puta ka miru, mir je put", poruka je dela koja su originalne kompozicije, velikog formata, smelih boja i jedinstvene tehnike.

"Specifične uljane boje uz posebne slikarske medijume razvijen je atom ulja i vezan sa devet vodenih mostova. To je bio izazov saradnicima u kompaniji koja proizvodi boje, na taj način su meni omogićili da naslikam prvi uljani vinorel. Te boje zadovoljavaju sve što bi se očekivalo od jedne savremene tehnike u novom slikarstvu", ističe Tomićeva.

Umetničku karijeru Gordana Tomić gradila je u Njujorku, od 2015. živi i stvara u Beogradu. Osnivač je Art Parlamenta i autor programa kreativne motivacije zaposlenih.

broj komentara 0 pošalji komentar