Internet klub Ljig obeležio 18 godina rada

U svečanom holu Univerzitetske biblioteke "Svetozar Marković" obležena je 18. godišnjica rada Internet kluba iz Ljiga.

Ova specifična nevladina organizacija, koja svojim delovanjem na teritoriji čitave Republike Srbije promoviše korišćenje naprednih informacionih i komunikacionih tehnologija u institucijama obrazovanja i kulture, okupila je kroz svoje aktivnosti veliki broj stručnjaka iz Srbije i inostranstva na brojnim edukativnim i informativnim seminarima, predavanjima i radionicama tokom prethodnih 18 godina.

Svojim delovanjem Internet klub Ljig uvek je pred naše obrazovne i kulturne institucije i delatnike u oblasti kulture i nauke iznosio smele, nove ideje i svojim aktivnostima pospešivao podizanje nivoa kvaliteta pružanja usluga i dostupnosti kulturnih programa i manifestacija.

Prisutne su pozdravili u ime domaćina Univerzitetske biblioteke - zamenik upravnika dr Adam Sofronijević, koji je istovremeno i član Upravnog odbora Internet kluba Ljig, Mirko Marković - osnivač i predsednik Upravnog odbora Internet kluba Ljig, književnik Dragan Hamović, prof. dr Snežana Marinković - dekan Učiteljskog fakulteta u Užicu, a čestitku povodom jubileja i podršku za buduće delovanje uputio je Pomoćnik ministra kulture Dejan Masliković.

Proslavi su prisustvovali Zamenik upravnika Narodne Bibilioteke Srbije i Upravitelj fondacije Narodne Bibilioteke Srbije, predstavnici 29 biblioteka iz svih regiona Srbije i predstavnici više drugih ustanova kulture i obrazovanja koji su u prethodnih 18 godina učestvovali i bili saradnici programa i projekata Internet kluba Ljig.

Na proslavi su pored svečanog dela programa izloženi i planovi za delovanje u ovoj godini koji obuhvataju realizaciju nekoliko projekata nacionalnog značaja u oblasti kulture, kao što je projekat promocije mentorskog pristupa u obrazovanju zaposlenih institucija kulture za napredne tehnike digitalizacije i projekat podsticanja primene korišćenja elemenata igara i elemenata projektovanja igara u bibliotekama kroz obrazovanje bibliotekara za primenu tehnika gejmifikacije u bibliotekama.

Prisutni predstavnici institucija kulture i mnogobrojni bibliotekari iz cele Srbije dali su podršku realizaciji ovih projekata i izrazili nadu da će učešćem u njima unaprediti mogućnosti za pružanje kvalitetnih usluga i obogatiti kulturni život u svojim gradovima.

broj komentara 0 pošalji komentar