Festival kanadskog filma u Beogradu

Kompanija Art link i Ambasada Kanade u Beogradu prirediće od 24. do 28. juna Festival savremenog kanadskog dokumentarnog, igranog i eksperimentalnog filma u kulturnom centru Reks.

 Ambasador Robert Mekdugal istakao je da je kanadski igrani film konstantno prisutan na festivalima u Srbiji i da naša publika dobro poznaje autore, nagradjivane u svetu, kao što su Dejvid Kronenberg, Atom Egojan, Gaj Maden i oskarovac Deni Arkan.

"Ambasada Kanade sa ponosom podržava projekat Art linka, festival posvećen kanadskom filmu koji će predstaviti sve kategorije, uključujući nezavisnu produkciju", istakao je on.

Mekdugal je dodao da ovom manifestacijom započinje multimedijalni Samer Art Link i istakao zadovoljstvo što će u muzičkom delu nastupiti kanadska violinistkinja Ralica Čolakova.

Predstavnica Art linka Jovanka Višekruna Janković najavila je da ceo program traje do 16. jula i da će imati letnju školu.

 

Samer Art link namenjen je mladim umetnicima, ljubiteljima umetnosti, kao i gostima koji provode leto u Beogradu.

Na otvaranju filmskog festivala biće prikazan "Izbeglički mozaik" u režiji Džeremija Podesve, u kojem igra i Rade Šerbedžija.

Igrane filmove odabrao je direktor Filmskog centra Srbije Miroljub Vučković koji je naglasio da su u fokusu kanadske kinematografije multikulturalizam, promovisanje raznolikosti i aktuelne teme. Narednih večeri biće prikazani igrani filmovi "Najtužnija muzika na svetu", "Pasji doručak" i "Invazija varvara".

 Pet dokumentarnih i eksperimentalnih filmova odabrala je naša autorka i producentkinja Nevenka Redžić Tot, koja živi u Kanadi, a pet kratkih igranih filmova Zoran Dragelj iz Vankuvera.

 Ulaz za sve projekcije je slobodan.

  

broj komentara 0 pošalji komentar