Uručena “Žička hrisovulja”

Pesniku, publicisti i novinaru Bratislavu R. Milanoviću uručena književna nagrada "Žička hrisovulja". Pesnik nema moć da utiče na svetske političke i ekonomske procese, ali ima dara da krhotine razdrobljenog sveta dovede u jedan novi red, rekao nagrađeni pesnik u svojoj besedi.

Književna nagrada "Žička hrisovulja" uručena je danas u Žiči pesniku, publicisti i novinaru Bratislavu R. Milanoviću.

Priznanje, koje je 1991. godine ustanovljeno u okviru manifestacije "Žički duhovni sabor", Milanoviću je uručio gradonačelnik Kraljeva Ljubiša Simović.

Dobitnik ovogodišnje "Žičke hrisovulje" rekao je u besedi povodom priznanja da "pesnik nema moć da utiče na svetske političke i ekonomske procese, ali da ima dara da krhotine razdrobljenog sveta dovede u jedan novi red".

"Taj poredak stvari biće samo njegov, drugačiji od svačije zamisli, zaseban, ali nam zato nudi čitalačku draž otkrivanja i susreta s novim i neočekivanim", rekao je Milanović.

Bratislav R. Milanović je rođen u Aleksincu 1950. godine. Piše poeziju i prozu, a bavi se i novinarstvom.

Objavio je pesničke knjige "Jelen u prozoru", "Klatno", "Slovo ljubve", "Neman", "Balkanski pevač", "Vrata u polju", "Cintaretul balcanic", "Silazak", "Male lampe u tamnini" i "Nepotreban letopis".

Roman "Potok" je objavio 2001. godine.  Milanovićeva poezija se nalazi u više srpskih antologija objavljenih u Nemačkoj.

broj komentara 0 pošalji komentar