Novogodišnji operski gala koncert

Beogradska publika uživala je u Novogodišnjem operskom gala koncertu, održanom sinoć u Centru "Sava". Najlepše operske arije i napolitanske pesme izveli su istaknuti umetnici, u pratnji simfonijskog orkestra "Stanislav Binički".

Na Novogodišnjem operskom gala koncertu beogradska publika imala je priliku da uživa u najlepšim arijama iz poznatih opera i nezaboravnim napolitanskim pesmama u izvođenju istaknutih umetnika, u pratnji simfonijskog orkestra "Stanislav Binički" pod dirigentskom palicom Dejana Savića.

Publiku su oduševili nastup Suzane Šuvaković Savić, soprana iz Beogradske Opere, Đorđa Kašarija tenora iz Milanske skale, Davida Bižića, baritona iz Pariske Opere i Hora RTS-a.

Troje solista, vodeći operski umetnici Šuvaković Savić, Kašari i Bižić, maestralno su u Centru "Sava" otpevali najlepše arije i duete sa svojih repertoara, u kojima su podjednako uživali i publika i izvođači.

Izvedene su sjajne arije i dueti iz čuvenih opera Đakoma Pučinija, Đuzepea Verdija, Gaetana Donicetija, Žorža Bizea, Volfganga Amadeusa Mocarta.

Bariton Bižić, koji nekoliko godina sa velikim uspehom peva u vodećim evropskim operskim kućama, prvi put je nastupio pred publikom rodnog grada.

Publika je s oduševljenjem pozdravila i orkestar "Binički" koji je posle duže pauze ponovo na koncertnom podijumu, a izvanredni Hor RTS-a doprineo je prazničnoj atmosferi koncerta.

Ovim koncertom nastavljena je lepa tradicija novogodišnjih operskih gala koncerata koji se, prema rečima urednika muzičkog programa Centra "Sava" Milana Lazovića, neće prekidati narednih pet godina, zahvaljujući partnerstvu sa namenski oformljenom agencijom operskog reditelja Saše Gabrića "Gala koncert".

Gala koncert je prilagođen prazničnom raspoloženju i glamurozan po broju izvođača, sceni, raskošnim kostimima.

broj komentara 2 pošalji komentar
(ponedeljak, 27. dec 2010, 08:54)
Mila [neregistrovani]

maestralno

Koncert za sva cula!

(nedelja, 26. dec 2010, 15:16)
anonymous [neregistrovani]

gala

sjajan koncert.