Monografija i izložba slika Koste Bradića

Monografija slikara Koste Bradića, predstavljena je u Odeljenju umetnosti Biblioteke grada Beograda. Izdanje je bogato ilustracijama propraćenih tekstovima istaknutih slikara, istoričara umetnosti i književnika.

Luksuzno izdanje monografija Koste Bradića obiluje izuzetno lepim i bogatim ilustracijama uz tekstove koje su pisali istaknuti stručnjaci, vizantolog i slikar Stamatis Skliris, istoričar umetnosti Đorđe Kadijević, književnik Stanislav Vinaver i drugi.

"Slikarstvo Koste Bradića čini se danas pojavom od izuzetne vrednosti, ta vrednost ima tri aspekta. Svoje autonomno poreklo, izuzetnu čistotu, potpunu pročišćenost, jedinstvenu dubinu i neiscrpnost izražajnih mogućnosti", ocenio je u katalogu Kadijević.

Žarko Vidojević ističe da je o umetnosti teško govoriti, kao i veri, pa dok se ne suočimo sa njom i ne osetimo je treba pristupiti osećajem, a ne znanjem i tumačenjima.

"Knjiga je mudro i dinamično osmišljena sa dobro probranim tekstom oplemenjena. Bradićeva umetnička dela još dugo će biti značajna za našu umetničku scenu", naglasio je istoričar umetnosti Nikola Kusovac.

Bradićevu izložbu pejzaža, svetlosne slike i likovne predloge za mozaik Hrama svetog Save u Beogradu, posetioci su imali prilike da pogledaju po završetku promocije.

broj komentara 0 pošalji komentar