“Rodoljupci” najbolja predstava na Danima komedije

Stručni žiri proglasio je dobitnike nagrada na 45. Danima komedije u Jagodini. Nagrada "Mija Aleksić" za najbolju predstavu dodeljena je predstavi "Rodoljupci" u režiji i scenografiji Andraša Urbana i izvođenju Narodnog pozorišta iz Beograda.

Statuetu "Ćuran" za najbolja glumačka ostvarenja dobili su Nebojša Glogovac za ulogu Adama u predstavi "Razbijeni krčag", Ljubomir Bandović za ulogu Save odžačara u predstavi "Klaustrofobična komedija" i Vladica Milosavljević za ulogu gospođe Marte Rul u predstavi "Razbijeni krčag".

Najbolje rediteljsko ostvarenje po oceni žirija i dobitnik statuete "Ćuran" je Igor Vuk Torbica za predstavu "Razbijeni krčag" Hajnriha fon Klajsta u izvođenju Jugoslovenskog dramskog pozorišta iz Beograda.

Nevena Ristić i Marko Janketić su najbolji mladi glumci.

Predstava "Razbijeni krčag" dobila je nagradu i za najbolju kostimografiju koju je radila Jelisaveta Tatić Čuturilo i scenografiju koju potpisuje Branko Hojnik.

Specijalna nagrada za kolektivnu glumačku ekipu dodeljena je ansamblu Narodnog pozorišta iz Beograda za predstavu "Rodoljupci" Jovana Sterije Popovića u režiji Andraša Urbana.

Ove godine po oceni publike najsmešnija je bila predstava "Klaustrofobična komedija" Dušana Kovačevića u izvođenju Zvezdara teatra i režiji Darka Bajića.

Nagrade će dobitnicima biti uručene večeras kada se Festival i zatvara.

broj komentara 0 pošalji komentar