Divna Ljubojević i "Melodi" slave jubilej u Centru "Sava"

Pevačica Divna Ljubojević i njen vokalni ansambl "Melodi" proslaviće 25 godina rada koncertom 21. aprila u 20.30 časova u Centru "Sava" u Beogradu. Koncert će biti održan pod pokroviteljstvom Gradskog sekretarijata za kulturu, u okviru manifestacije "Dani Beograda".

Jubilej Divne Ljubojević i "Melodi", pored koncerta u Sava centru, biće obeležen i ce-deom "Antologija", u izdanju PGP-a, čija se promocija očekuje 1. marta, a koji će, prema njenim rečima, sadržati "izbor nekih od najlepših pesama pravoslavnog Istoka", saopštio je Longplej.

"Radni naziv koncerta je 'Beograd u susret Vaskrsu'. Od ove godine to postaje tradicija. Na repertoaru će 21. aprila biti vizantijska, srpska, ruska, grčka i bugarska duhovna muzika. Na pozornici će sa mnom, kao i uvek, biti 'Melodi', a u nekom trenutku i dragi gosti. Gosti su sa nama uvek o jubilejima i velikim koncertima", najavljuje Divna.

Sa grupom prijatelja Divna je 1991. godine u Beogradu osnovala hor i studio za duhovnu muziku "Melodi". Od tada je sa svojim ansamblom održala brojne samostalne koncerte i nastupala na renomiranim festivalima širom planete, objavivši 22 muzička izdanja u Srbiji i inostranstvu.

Divna danas u svetu uživa status jednog od najvećih misionara srpske, vizantijske i pravoslavne kulturne baštine, i vrhunskog interpretatora.

Publiku u Centru "Sava" 21. aprila, kaže Divna, očekuje "divan, vizuelno obogaćen i muzičkim 'iskocima' osvežen koncert".

"Pevati duhovnu muziku u sali kao što je Centar 'Sava' je uvek izazov, pre svega zvučni. Priroda duhovne muzike zahteva akustiku nalik crkvenoj, dakle dočarati pravi zvuk je zadatak", kaže Divna.

Dodaje da priroda od pevača da traži majstorstvo, a od tehnike da vrhunski prezentuje to majstorstvo.

"Koncert u Centru 'Sava' je i svojevrsni događaj, ne samo muzika, tako da je i to izazov. Dodati nešto, a ne poremetiti i oduzeti tim dodatkom suštinu! Sve je ovo dobra strana pevanja u Sava centru", objašnjava Divna.

Ulaznice koštaju 1.200, 1.500, 1.800 i 2.100 na blagajni Centra "Sava" i preko mreže Eventima.

broj komentara 1 pošalji komentar
(petak, 01. apr 2016, 08:41)
Vesko [neregistrovani]

Tesko je naci rijeci

Mnogo mi je zao sto necu biti 21 og na Vasem koncertu. Zivim i radim van Srbije, i svu nostalgiju i zelju za duhovnom vezom Vi mi udopunjujete...i za to Vam ogromno hvala. Zelim Vam mnogo uspjeha i zdravlja...i naravno velikalepni koncert. Vesko Perovic sa porodicom iz Minska