Posle tri decenije JDP gostuje u Hrvatskom narodnom kazalištu

Jugoslovensko dramsko pozorište nastupiće, prvi put nakon 30 godina, u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, gde će izvesti predstavu "Uobraženi bolesnik" J. P. Moliera, u režiji srpskog reditelja Jagoša Markovića.

JDP je u Zagrebu poslednji put nastupio 1986. godine, a današnje gostovanje nastavak je ponovno uspostavljene saradnje dve pozorišne kuće započete u junu prošle godine, kada su glumci HNK-a na sceni Ljuba Tadić JDP-a izveli predstavu "Vučjak" Miroslava Krleže, u režiji Ivice Buljana.

Izvođenju predstave prisustvovaće i gradski menadžer Goran Vesić koji je rekao da je gostovanje JDP-a u HNK-u rezultat lepe saradnje direktora dva pozorišta.

"Ohrabrujem ovakve projekte, kao i sve ostale oblike kulturne saradnje između dva grada. Za nas, naše građane koji žive tamo i za odnos između dve zemlje, to je veoma dobro i ponosan sam što sam deo tima koji pospešuje ovaj vid saradnje", rekao je Vesić.

U predstavi JDP-a nastupaju poznati glumci Dragan Mićanović, Radovan Vujović, Jelisaveta Sablić, Goran Šušljik, Vlasta Velisavljević, Bojan Dimitrijević, Nebojša Milovanović, Slobodan Tešić, Marta Bjelica, Mladen Sovilj i Miloš Jevtović.

Jagoš Marković, uz režiju, potpisuje i adaptaciju, scenografiju kao i izbor muzike, kostimografkinja je Bojana Nikitović, a svetlo je oblikovao Mile Buturović.

broj komentara 0 pošalji komentar