Božićni sajam, susret sa knjigom i mladim stvaraocima

U Dečjem kulturnom centru u toku je Božićni mini sajam knjiga za decu "Deca čitaju". Najmlađi posetioci i njihovi roditelji mogu do večeras da pogledaju i izaberu najbolje od domaćih izdavača.

Lepa prilika da u prazničnoj atmosferi deca provedu svoje slobodno vreme ali i da se sretnu sa piscima i učestvuju u literarnim radionicama.

"Namera ovog sajma je da podrži sve naše mlade u ljubavi prema knjizi, da nastoji da ih podstakne da se što više druže sa knjigom. Niko pri tom ne želi da im oduzme nijedan ekran, nijedan signal, nijednu kratku poruku", kaže Slobodan Stanišić, pisac za decu i urednik programa Božićnog sajma knjiga.

Na Božićnom sajmu knjiga upoznajemo i mlade, talentovane literarne stvaraoce.

"Misli najlepše predajem pesmi i pišem o jednoj čarobnoj cesmi, čudesna voda iz nje žubori bolesnog leči umornog odmori", rekla je  Anastasija Stupić, učenica sedmiog razreda OŠ " Miroslav Antić" u Beogradu.

Učenik šestog razreda OŠ "Nikola Tesla" u Rakovici Lav Lukić kaže da se njegova prva zbirka pesama zove "Veliko spremanje", nazvana po njegovoj najvažnijoj pesmi jer je ova zbirka priprema za život

"Napisala sam bajku Beskrajna čuda i veoma me je privlacilo da pisem bajke zato sto tamo ima nestvarnih bića kao što su vile sirene čarobnjaci", kaže  Milica Opačić, učenica sedmog razreda OŠ "Marko Orešković" u Beogradu.

Sva deca koja posete Božićni sajam knjiga na dar dobijaju besplatno učlanjenje u biblioteku Dečjeg kulturnog centra.

broj komentara 0 pošalji komentar