Dodeljene nagrade "Arsenije Čarnojević"

Ovogodišnji dobitnici književne nagrade "Arsenije Čarnojević" su Radovan Gajić iz Kanade, Ranko Jovović iz Crne Gore i Vlastimir Stanisavljević Šarkamenac iz Francuske.

Nagrada "Aresnije Čarnojević" dodeljuje se srpskim književnicima iz dijaspore koji pišu na srpskom jeziku, za celokupno stvaralaštvo.

Dobitnici povelje "Arsenije Čarnojević" za ovu godinu su Eleonora Luthander iz Švedske i Jovica Mihailović iz Švajcarske.

Odluku o dobitnicima doneo je žiri na čijem čelu je bio književnik Milovan Vitezović, a činili su ga još i članovi Srba Ignjatović, Miodrag Jakšić, Radomir Andrić, Aleksandar Čotrić, Olga Milojević i Radovan Isailović.

U uži izbor za nagrade i povelje, pored dobitnika, ušli su i književnici Boris Staparac i Jovica Đurđić iz Hrvatske, Ana Šomlo iz Izraela, Miodrag Lukić iz Švajcarske i Branko Baćović iz Slovenije.

Nagrade i povelje "Arsenije Čarnojević", koje zajednički dodeljuju Ministarstvo za dijasporu i Udruženje književnika Srbije, biće uručene dobitnicima sredinom novembra na svečanosti u Vladi Srbije.

broj komentara 0 pošalji komentar