Izložba "Fragmenti" Davida Puđada

U beogradskoj galeriji "Zečević" otvorena je izložba "Fragmenti" španskog fotografa Davida Puđada, koji živi i stvara u Beogradu.

Rođen u Barseloni, živi u Beogradu, a do sada je isključivo izlagao u ova, svoja dva grada. Fotografije Davida Puđada otkrivaju fragmente skrivene u svakodnevici i drugih gradova: Berlina, Londona, Osla... U težnji da uhvati tišinu, da detalje istrgne iz konteksta, stvara vizuelnu formu, koja bi mogla da se nazove haiku fotografijom.

"Svaki sitni detalj za mene je kao kratka pesma. Zato je i sam format fotografija mali, a svaka je celina za sebe, u svom ramu. Na ovoj izložbi namerno sam ih ostavio bez naslova, ali na svakoj piše iz kog je grada. Želeo sam da budu otvorene za interpretaciju i uživanje svakom ko ih pogleda", kaže Puđado.

Koristeći i analognu i digitalnu fotografiju David Puđado teži jednostavnosti i minimalizmu, a inspirišu ga melanholična lepota, prefinjena dekadencija, autentičnost, i upravo sve što je okosnica njegovog rada pronašao je u Beogradu.

Kaže da živi već godinu dana u blizini galerije, na Dorćolu.

"Često se šetam sa psom, posmatram sve oko sebe i primećujem dosta detalja koji su interesantni za fotografisanje", ističe Puđado.

Iako povezan sa svetom umetnosti od detinjstva, ovaj samouki fotograf, koji je znanje sticao obilazeći izložbe i posmatrajući hiljade fotografija, tek pre nekoliko godina odvažio se da to bude izražajno sredstvo kroz koje će, kako kaže, da se izrazi i ogoli, tragajući za odrazom svoje duše.

broj komentara 0 pošalji komentar