"Zabranjeno pušenje" u SKC-u

Rok grupa "Zabranjeno pušenje" 29. novembar obeležila je koncertom u SKC-u. Njihova muzika i umetničko angažovanje, provociraju publiku da razmišljaju o mnogim društvenim temama.

Iako 29. novembar, koji se u bivšoj Jugoslaviji slavio kao Dan Republike, više od decenije nije praznik, njegovu istoriju oživljavaju umetnici iz regiona. Rok grupa "Zabranjeno pušenje" 29. novembar obeležila je koncertom.

Njihova muzika i umetničko angažovanje, provociraju publiku da razmišljaju o mnogim društvenim temama. Tako su koncertom u SKC-u u Beogradu oživeli istoriju obeležavajući 70. godina od prvog zasedanja AVNOJ-a.

Davor Sučić Sejo, frontmen grupe "Zabranjeno pušenje" kaže da primećuje da ljudi ne prepoznaju svoje jubuleje. "Proslavu smo sami sebi organizovali", kaže Sučić. 

Kada je reč o eks-ju rok muzici, "Zabranjeno pušenje" je nezaobilazni bend u tokovima regionalne scene.

Od osnivanja 1980. godine pa sve do danas, izdali su deset albuma. I dok su se nizali rani hitovi, omladinci i omladinke, neki bivši pioniri i pionirke podsetili su se prošlih vremena jer je prateći deo nastupa "Zabranjenog pušenja" bila i izložba fotografija i garderobe pod nazivom "Novi primitivizam za početnike". 

broj komentara 1 pošalji komentar
(subota, 30. nov 2013, 15:13)
anonymous [neregistrovani]

Sejo šampion

Oduševili su, zaista lep koncert je bio sinoć