Hor RTS-a u dvorani "Lisinski"

Hor Muzičke produkcije Radio-televizije Srbije nastupiće na zajedničkom koncertu sa muzičarima iz Slovenije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine u zagrebačkoj dvorani "Lisinski". Izvođenjem "Ratnog rekvijema" Bendžamina Britna više od tri stotine umetnika poslaće zajednički poziv na mir u regionu.

U subotu, 28. septembra, u zagrebačkoj dvorani "Lisinski", prvi put će na jednoj pozornici zajedno nastupiti muzički umetnici iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije.

Spektakularnim izvođenjem "Ratnog rekvijema" Bendžamina Britna, povodom stogodišnjice rođenja ovog engleskog kompozitora - više od tri stotine umetnika, sa scene Velike dvorane "Lisinskog", poslaće zajednički poziv na mir u regionu.

"Ratni rekvijem" nastao je 1962. godine kao posveta katedrali u Koventriju, razrušenoj u Drugom svetskom ratu.

Britn je želeo da istakne važnost mirenja nekada zaraćenih strana, i predvideo je da na premijeri učestvuju umetnici iz Rusije, Britanije i Nemačke. Tematika koncerta metaforički ukazuje i na važnosti povezivanja zemalja regiona.

Srbiju će na sceni predstavljati Hor Muzičke produkcije RTS-a, a učestvuju i Zagrebačka filharmonija, Komorni orkestar Sarajevske filharmonije, Hor Narodnog pozorišta u Sarajevu i Slovenski komorni zbor.

broj komentara 3 pošalji komentar
(četvrtak, 26. sep 2013, 22:54)
anonymous [neregistrovani]

kolege

Bravo. Ponosni smo na vas.

(sreda, 25. sep 2013, 15:24)
anonymous [neregistrovani]

Културна сарадња

Ширење културне сарадње и позив на мир су права ствар.

(utorak, 24. sep 2013, 17:21)
anonymous [neregistrovani]

Lisinski

lepa dvorana za horsko pevanje