Teški dani za Atelje 212

U Ateljeu 212 traje borba za opstanak. Zbog teških finansijskih problema, Atelje je otkazao predstavu "Odisej" sa Briona, a pod znakom pitanja je i regionalni festival "Mucijevi dani", čiji je Atelje osnivač i domaćin.

Atelje 212 otkazao je predstavu "Odisej" sa Briona i to iz finansijskih razloga. Gostovanje je bilo zakazano za maj i karte su već bile u prodaji. Pod znakom pitanja je i regionalni festival "Mucijevi dani", čiji je Atelje osnivač i domaćin.

Za sada, napreduje samo nova predstava. Rediteljka Iva Milošević proba "Revizora".

Premijera je 4. juna, a sredstava za kostim i scenu nema. Obratili su se za pomoć na dvadesetak adresa. Svuda su odbijeni.

Direktorka Ateljea Ivana Dimić ističe da je veoma važno da se premijera održi, jer u njoj igra svih 19 članova ansambla.

Naglasila je da Atelje treba da postoji, jer je to veoma važno pozorište i za Beograd i za celu zemlju.

Zbog štednje, Atelje ne angažuje ni talente. Alternaciju ima samo jedna trudna glumica. Mogu da prime nove, ako stari odu u penziju.

Otkazana su sva tri izvođenja predstave "Odisej", koju su na Brionima zajedno ostvarili hrvatska pozorišta Ulises i Gavela, Gledališče Maribor, Makedonski teatar Skoplje, SNP Novi Sad i Atelje.

"To smo, prosto, morali odložiti do daljnjeg, dok se finansijska situacija ne stabilizuje", objašnjava Ivana Dimić.

Na pitanje da li će se ove godine održati "Mucijevi dani" direktorka Ateljea odgovorila je odrično i istakla da su jedva plaćeni i prošlogodišnji "Mucijevi dani".

"Lično, ja ću se boriti do poslednjeg daha da se Atelje ne zatvori", poručila je Dimićeva.

Dokle će trajati sezona u Ateljeu, zavisi od publike. Ukoliko se osipa, zavesu će spustiti polovinom juna.

broj komentara 0 pošalji komentar