"Slom i Vaskrs Srbije" Koste Stojanovića

Objavljena knjiga Koste Stojanovića "Slom i vaskrs Srbije". Stojanović je bio ministar narodne privrede u Pašićevoj Vladi, a knjiga predstavlja je političku raspravu koju je pisao tokom Prvog svetskog rata i izbeglištva.

Igrano-dokumentarna serija RTS-a "Zaboravljeni umovi Srbije" podseća nas na značajne ličnosti naše prošlosti, a njihove knjige objavljuju se u ediciji "Rara", koju, takođe, izdaje RTS. U Narodnoj biblioteci Srbije, predstavljena je osma knjiga tog niza - Slom i Vaskrs Srbije Koste Stojanovića.

Istaknuti naučnik, profesor Velike škole i Univerziteta Kosta Stojanović, uveo je kibernetiku kao naučnu disciplinu u našu sredinu.

Bio je ministar narodne privrede u Pašićevoj Vladi, a ovo je politička rasprava koju je pisao tokom Prvog svetskog rata i izbeglištva.

Osnivač i urednik biblioteke "Rara" Nikola Mirkov kaže da je reč o knjizi koja govori o košmaru Srbije, o stradanju protkanom snovima o boljem životu.

"Pisac je pripadao plejadi intelektualaca koji su smatrali da je nemoralno ne baviti se politikom i delom doprinosili dostojanstvu života", objašnjava Mirkov.

Stojanović je bio intelektualac širokih pogleda i znanja, profesor i praktičar.

"Bio je simbol čestitosti, radljivosti i rodoljublja i zato izlazak ove knjige tumačim kao molitvu Stojanovića za one koji su danas kao on i za one koji će doći", kaže Mirkov.

Rasprava Slom i vaskrs Srbije sada je prvi put pred čitaocima.

broj komentara 3 pošalji komentar
(subota, 13. apr 2013, 16:50)
Nenad [neregistrovani]

Izuzetno delo od izuzetnog autora

Jos jedna izuzetna knjigu u Ediciji. Pohvale svima koji su doprineli realizaciji knjige i nadam se da ce jos biti tako znacajnih dela u ovoj ediciji.

(petak, 12. apr 2013, 09:31)
Потомак [neregistrovani]

питање

Где може да се купи књига, односно наручи?

Oдговор: Књига Косте Стојановића "Слом и васкрс Србије", као и друге књиге едиције "Рара",односно друга издања РТС-а,могу да се купе у Музичкој кући ПГП РТС у Македонској 21 у Београду, по повлашћеним ценама.

(petak, 12. apr 2013, 09:27)
Снежана П. [neregistrovani]

Браво,

угледајмо се на наше добре, вредне и паметне претке. Наставимо њихова дела и прекинимо да се понашамо тако као да свет почиње од нас и завршава се с нама. Схватимо да је свако од нас само карика у ланцу живота, па будимо "карика од племенитог материјала".